Articole

Ochelari

Totul despre ochelari

Ochelarii nu mai reprezintă doar un dispozitiv de corecţie optică, fiind un accesoriu de modă şi chiar un exponent al statutului social.
În alegerea perechii de ochelari potrivite nu trebuie în primul rând urmărite ultimele trenduri din modă, ci avut în vedere cel mai important aspect faţa dumneavoastră.
Optikron Center Sibiu urmărește producerea armoniei perfecte între lentile, ramă şi personalitate.

La fel ca și imbrăcămintea pe care o alegeți, ochelarii dumneavoastră de vedere sunt un exponent al atitudinii, al stilului și al gustului personal.
De aceea alegerea ramei de ochelari potrivite este un lucru atât de important.

Lasă-te inspirat de Optikron Center Sibiu.

Aproape nimic nu are un efect atât de important asupra înfățișării ca și rama ochelarilor pe care îi purtați. Prin culoare, material, formă și mărime, ochelarii vă vor evidenția personalitatea.

Ochelarii de vedere pot crea impresia unei persoane ferme sau prietenoase, pot radia o atitudine dinamică sau relaxată. Cu alte cuvinte, ochelarii vă caracterizează.

Ochelarii de vedere

Ochelarii de vedere sunt dispozitive medicale cu rol de corecţie al afecţiunilor oculare, care au lentile cu dioptrie (unitate de măsură a puterii unei lentile). Pot fi pentru vederea la distanţă, la intermediar sau aproape, precum şi multifocali.

Ochelarii de vedere pentru distanţă sunt ochelarii folosiţi pentru activităţile care implică vederea de departe: la condus, pentru activităţi sportive, la plimbare, la cinema, etc.

Ochelarii de vedere pentru aproape sunt de obicei ochelari folosiţi pentru citit sau activităţi care implică vederea de aproape, până la 40 de cm.

Lentile degresive

Ochelarii de vedere pentru intermediar (lentile degresive) au apărut ca o consecinţă a nevoii de mai mult confort în spaţiul de lucru sau, în general, în încăpere.

Aceştia sunt ideali pentru a fi folosiţi la birou, la calculator, pentru privitul la televizor sau pentru hobby.

Ofera confort sporit în zona de aproape precum şi la intermediar.

Lentile progresive

Ochelarii progresivi de vedere multifocali (lentile progresive) oferă confort la toate cele trei distanţe: aproape, intermediar şi distanţă.

Toți acești ochelari ii găsiți la Optikron Center Sibiu.

Toți acești ochelari ii găsiți la
Optikron Center Sibiu.

Ochelari de soare

Ochelarii de soare protejează ochii de radiaţiile solare şi oferă confort sporit în zilele cu soare. Aceştia se pot realiza şi cu dioptriile dumneavoastră astfel încât să vă bucuraţi de confortul oferit de filtrul de culoare dar şi de vedere clară la toate distanţele.

Ochelarii de soare sunt un accesoriu de modă al cărui principal scop este, însă, de a proteja ochii împotriva razelor UV şi a reflexiilor solare. Atunci când cumpăraţi ochelari de soare, atenţia focalizată asupra designului şi a trendului în modă trebuie acordată şi funcţionalităţii ochelarului.

Ochelari de soare

Aceşti ochelari trebuie aleşi cu grijă şi, de preferinţă cu recomandarea unui specialist de la Optikron Center Sibiu, în funcţie de activităţile pentru care vor fi folosiţi şi condiţiile atmosferice specifice zonei, indiferent dacă alegeţi ochelarul pentru activităţi sportive desfăsurate afară sau pentru după-amiezi petrecute la plimbare şi cumpărături.

Ochelari de soare cu dioptriile tale la Optikron Center Sibiu.

Lentilele ochelarilor de soare pot fi pentru protecţie, dar de asemenea pot fi şi pentru corecţie, cu dioptrie. Un mare avantaj al colecțiilor de ochelari de soare de la Optikron Center Sibiu este că, aproape toate modelele pot fi montate cu lentile cu dioptrie, unifocale sau progresive, într-o gamă variată de culori și tratamente.

Nu toți ochelarii de soare sunt la fel.

Nu toate lentilele de ochelari colorate oferă protecție ochilor dumneavoastră sau protecție împotriva razelor ultra-violete. Când cumpăraţi o pereche de ochelari de soare verificaţi dacă este înscris în interiorul braţului simbolul CE. Acesta garantează respectarea limitelor de protecţie UV admise în Europa.

Vă puteți baza pe Optikron Center Sibiu.

Toate lentilele ochelarilor de soare de la Optikron Center Sibiu garantează eliminarea completă a strălucirilor și protecție UV. Toți ochelarii de soare de la  Optikron Center Sibiu sunt recomandați pentru condus, intrucât lentilele acestor ochelari sunt optime pentru recunoașterea semnelor de circulație și a culorilor semaforului.

Ochelarii de soare protejează ochii de radiațiile solare și oferă confort sporit în zilele cu soare. Acești ochelari se pot realiza și cu dioptriile dumneavoastră astfel încât să vă bucurați de confortul oferit de filtrul de culoare dar și de vederea clara la toate distanțele.

Ochelari de citit

Ochelarii de citit sunt montaţi direct cu dioptria pentru aproape. Aceştia pot fi folosiţi doar la citit. Au o formă aparte pentru a proteja ochiul şi trebuie purtaţi pe vârful nasului, pentru a evita să priviţi prin ei când ridicaţi privirea.

Tehnologia ochelarilor pentru citit de înaltă calitate este perfecţionată şi modernizată continuu pentru a oferi confort maxim şi vedere optimă. Designul este rezultatul experienţei îndelungate şi a cunoştiinţelor precise din domeniul opticii şi al fizionomiei umane.

Ochelarii de vedere LA VOLAN

Optikron Center Sibiu vă oferă ochelari pentru șoferi. Acești ochelari oferă confort sporit in maşină, în toate condiţiile de iluminare. Ochelarii pentru șoferi se pot realiza în varianta de soare, cu filtru de culoare, cu filtru polarizat, multifocali sau fotocromatici.

Pe lângă reflexiile obişnuite, cele mai periculoase pentru şoferi sunt reflexiile stălucitoare formate de bordul maşinii pe parbriz sau de suprafaţa udă a carosabilului. Acestea orbesc frecvent şoferul obosindu-l şi scăzându-i gradul de concentrare. Cercetări multiple arată că aceste reflexii pot reduce acuitatea vizuală a şoferului cu până la 30%. Lentilele de ochelari potrivite în această situaţie sunt lentilele polarizate sau lentilele fotocromatice. Aceste lentile sunt de obicei pentru vederea la distanţă şi pot fi unifocale sau multifocale.

În cazul în care la condus sunt folosite lentilele uzuale, decisiv este tratamentul aplicat pe lentile. Un tratament antireflex de top poate reduce reflexiile şi strălucirile.

Ochelari de protecție

Vedeţi bine, lucraţi cu spor.

Ochelarii de protecţie oferiți de Optikron Center Sibiu oferă vedere maximă atunci cînd lucraţi dar şi protejează ochii în timpul lucrului. Realizaţi din polycarbonat, rezistă la impact şi reprezintă soluţia optimă şi necesară pentru cei care desfăşoară activităţi cu risc ridicat pentru ochi (tăieri, aşchieri, ciopliri etc.)

Rolul ochelarilor de protecţie este să ofere protecţie maximă şi vedere optimă în acelaşi timp.

Pentru cei care au nevoie de corecţie ochelarii permit montarea lentilelor din plastic cu dioptrii într-un dispozitiv cu clip detaşabil. Braţele sunt reglabile în lungime şi unghi, pentru siguranţă şi confort. Ochelarii sunt fabricaţi din policarbonat, material uşor cu o foarte bună rezistenţă la impact.